Hitta rätt värmepump till fritidshuset

Jämför erbjudanden från flera installatörer

Få bra erbjudanden på luftvärmepumpar till fritidshuset

En luftvärmepump till fritidshuset slår två flugor i en smäll. Du får prisvärd underhållsvärme när det behövs och svalkande luftkonditionering under de riktigt varma sommardagarna. Jämför bra erbjudanden med Värmepump.se och hitta rätt lösning för dina behov.

Luftvärmepumpar är driftsäkra och relativt enkla att installera. Alla moderna luftvärmepumpar kan dessutom ställas in på kyla och fungera som en air conditioner när det behövs. Därför går luftvärmepumpar väldigt väl ihop med fritidshus. Du får uppvärmning under den kalla årstiden och kan hålla en behaglig temperatur utan att vädra in insekter när det är riktigt varmt ute.

Observera dock att du behöver en luftvärmepump anpassad för nordiskt klimat. En billig "aircon" som primärt är gjord för att kyla, klarar inte svenska vintrar. En lämplig pump har också funktioner för underhållsvärme, samt möjlighet till fjärrstyrning, så att du kan komma till ett uppvärmt fritidshus.

Hitta rätt modell och en bra installatör genom att fylla i formuläret. Upp till tre installatörer som kan lösa era behov får då möjlighet att kontakta dig.

Få erbjudanden nu

Välj den installatör som passar dig bäst. Du kan också tacka nej till alla, du är inte bunden till något.

Saker att tänka på när du ska skaffa luftvärmepump till fritidshuset:

Underhållsvärme

Säkerställ att den luftvärmepump du väljer har funktioner för underhållsvärme. Detta innebär att luftvärmepumpen går så effektivt som möjiigt och håller en temperatur på 10 grader eller lägre. Används när du inte är i fritidshuset.

Fjärrstyrning

Håll koll på pumpen via appar eller sms. Dels för att se till att allt fungerar som det ska när du är i din permanenta bostad, dels för att kunna förvärma fritidshuset så att du kommer upp till en varm och skön innemiljö.

Om det inte finns wifi i fritidshuset så finns det lösningar via simkort och mobila nätverk. Observera att GSM-nätet (3G) håller på att stängas ner. Du behöver alltså minst en lösning för 4G.

Många luftvärmepumpar har inbyggda lösningar, men glöm inte att det finns fristående system som du enkelt kan koppla till din luftvärmepump. Om pumpen har fjärrkontroll (alla har det) så fungerar detta.

Hållbarhet

En luftvärmepump anpassad till det svenska klimatet är en självklarhet när du ska uppgradera värmesystemet i ditt fritidshus. En kvalitetspump kan hålla i decennier. Seriösa installatörer erbjuder paket med hållbara pumpar inklusive installation. När du tar in erbjudanden via Värmepump.se är det endast certifierade installatörer som kontaktar dig (max 3 stycken).

Tänk på att placera utedelen på ett någorlunda skyddat ställe. Du är inte där och kan gräva fram den i samband med snöoväder exempelvis. Glöm heller inte att rensa filtret i innedelen när du våröppnar och höststänger.

Om du fyller i formuläret blir du kontaktad av upp till tre godkända installationsföretag. De vet att de konkurrerar med varandra och ger dig därför sina bästa erbjudanden. På det här sättet blir du också inspirerad från flera håll, lär dig mer och kan diskutera olika lösningar.

Fyll i formuläret nu