Hitta bästa markvärmepumpen

Jämför erbjudanden på markvärmepumpar.
Spara tid och pengar.

Markvärmepump: Hitta bästa markvärmen

Markvärmepumpen är mycket energieffektiv utan att vara den allra dyraste sortens värmepump. Det gör att du kan spara tusentals kronor om året i uppvärmningskostnader. Fyll i formuläret för att få offerter på markvärmepumpar från flera leverantörer.

Termen markvärme brukar oftast användas synonymt med jordvärme. I den meningen är en markvärmepump alltså samma sak som en jordvärmepump – en värmepump som utvinner värme från jorden någon meter under marken.

I vissa fall kan termen också användas som ett samlingsord för olika typer av markvärme, till exempel bergvärme, jordvärme och sjövärme. Här talar vi dock om markvärmepumpen som en synonym till jordvärmepumpen.

Vad kostar en markvärmepump?

En markvärmepump kostar vanligtvis omkring 100 000 kr. Installation kostar cirka 20 000 kr. Kostnaden för markvärme är oftast något dyrare än en luft-vattenvärmepump, men billigare än bergvärme.

Priset för en markvärmepump skiljer sig dock mellan olika modeller. Ju nyare och effektivare värmepumpen är, desto mer får du betala. Beroende på vilken modell du väljer kan du behöva betala mellan 120 000 och 150 000 kr inklusive installation.

Däremot ger en markvärmepump ditt hem väldigt energieffektiv uppvärmning, vilket gör att du kan spara tusentals kronor i uppvärmningskostnader varje år. Därför tjänar du snabbt in kostnaden för din markvärmepump.

Kom ihåg: Markvärme fungerar bara om ditt hem har ett vattenburet värmesystem. Om du inte redan har ett sådant system måste det installeras. Då tillkommer en kostnad för det.

Få offerter på markvärme