Få flera offerter på poolvärme­pump

Jämför priser. Spara tid och pengar.

Poolvärmepump – hitta rätt värmepump till din pool

Fyll i formuläret nu för att få flera offerter på poolvärmepumpar. Jämför leverantörernas priser och modeller. Välj sedan enkelt rätt värmepump för din pool.

Poolvärmepumpen liknar en luft-vattenvärmepump men är dimensionerad och byggd för pooler. Det innebär att den hämtar energi från luften för att värma poolvattnet till en behaglig temperatur.

Olika sorters poolvärmare

När det kommer till pooluppvärmning finns några olika alternativ. Och genom att välja rätt värmekälla för din pool och bostad kan du spara tusentals kronor i driftkostnad. Här är de mest populära alternativen för poolvärme:

  • Poolvärmepump. Det absolut vanligaste – och i många fall det effektivaste – sättet att värma upp poolen på är genom en poolvärmepump. En poolvärmepump är energieffektiv och tar inte mycket plats.
  • Värmeväxlare. Om din bostad har ett befintligt vattenburet värmesystem installerat kan en värmeväxlare vara ett bra alternativ för att värma upp poolen. Men kom ihåg att kostnader för kringutrustning och installation tillkommer – kostnader som kan motsvara priset för att installera en poolvärmepump.
  • Elvärmare. En elvärmare är kompakt och enkel att installera. Men den är inte lika effektiv som en poolvärmepump. Och när elpriserna är höga kan en elvärmare bli väldigt dyr.
  • Solfångare. Att värma upp poolen med solfångare är ett bra alternativ när solen är framme. Men när vädret vänder blir solfångarna ineffektiva. Då behövs en kompletterande värmekälla. Solfångare kan kombineras med en poolvärmepump.

Så väljer du rätt poolvärmepump – tänk på detta