Få flera offerter på poolvärme­pump

Jämför priser. Spara tid och pengar.

Poolvärmepump – hitta rätt värmepump till din pool

Fyll i formuläret nu för att få flera offerter på poolvärmepumpar. Jämför leverantörernas priser och modeller. Välj sedan enkelt rätt värmepump för din pool.

Poolvärmepumpen liknar en luft-vattenvärmepump men är dimensionerad och byggd för pooler. Det innebär att den hämtar energi från luften för att värma poolvattnet till en behaglig temperatur.

Få offerter på poolvärmepump

Olika sorters poolvärmare

När det kommer till pooluppvärmning finns några olika alternativ. Och genom att välja rätt värmekälla för din pool och bostad kan du spara tusentals kronor i driftkostnad. Här är de mest populära alternativen för poolvärme:

  • Poolvärmepump. Det absolut vanligaste – och i många fall det effektivaste – sättet att värma upp poolen på är genom en poolvärmepump. En poolvärmepump är energieffektiv och tar inte mycket plats.
  • Värmeväxlare. Om din bostad har ett befintligt vattenburet värmesystem installerat kan en värmeväxlare vara ett bra alternativ för att värma upp poolen. Men kom ihåg att kostnader för kringutrustning och installation tillkommer – kostnader som kan motsvara priset för att installera en poolvärmepump.
  • Elvärmare. En elvärmare är kompakt och enkel att installera. Men den är inte lika effektiv som en poolvärmepump. Och när elpriserna är höga kan en elvärmare bli väldigt dyr.
  • Solfångare. Att värma upp poolen med solfångare är ett bra alternativ när solen är framme. Men när vädret vänder blir solfångarna ineffektiva. Då behövs en kompletterande värmekälla. Solfångare kan kombineras med en poolvärmepump.

Så väljer du rätt poolvärmepump – tänk på detta

För att få en poolvärmepump som passar just din pool finns det några saker du behöver tänka på.

  1. Hur stor är poolen? För att effektivt värma upp hela poolen behöver du en poolvärmepump med rätt kapacitet. Om kapaciteten är för låg kommer poolen inte bli tillräckligt uppvärmd.
  2. Var är poolen belägen? Om du har en utomhuspool ska poolvärmepumpen ha en del som hämtar energi från uteluften. Om du har en inomhuspool behöver poolvärmepumpen istället en utomhusdel som hämtar energi från uteluften och en inomhusdel som överför värmen till poolen.
  3. Vilken sorts pool har du? De flesta poolvärmepumpar är anpassade för nedgrävda pooler. Om du har en ovanmarkspool kan du behöva en poolvärmepump anpassad för just ovanmarkspooler.
  4. Vilken vattentemperatur vill du ha? Ju högre temperatur, desto mer ansträngande blir det för poolvärmepumpen. Om du vill ha det extra varmt i poolen kan du behöva en poolvärmepump med högre kapacitet. Poolens isolering och om den täcks för under natten avgör också vilken kapacitet som krävs.
  5. Vilken prisklass är du ute efter? En poolvärmepump i premiummodell med inverter och hög verkningsgrad kostar mer än en poolvärmepump i standardmodell med lägre verkningsgrad. Men kom ihåg: Ju högre verkningsgrad, desto lägre driftkostnad.
  6. Vilka övriga funktioner vill du ha? Det finns poolvärmepumpar som tillåter styrning via app i din smartphone, är särskilt tystgående, har automatisk avfrostning och kan både värma och kyla vattnet. Om sådana funktioner är viktiga för dig kan du få betala mer.

Få offerter på poolvärmepump

Poolvärmepump med inverter eller inte?

När du ska köpa poolvärmepump kan du välja mellan poolvärmepump med eller utan inverter. Vilken typ du bör välja beror främst på din budget.

En poolvärmepump utan inverter kallas ibland för on-off-poolvärmepump. Det beror på att dess kompressor inte kan styras mer än att den kan sättas på eller stängas av. När pumpen är påslagen kör kompressorn med full styrka.

Hos en poolvärmepump med inverter kan kompressorns varvtal styras, så att de minskar när den önskade vattentemperaturen har nåtts. Färre varvtal innebär också en tystare pump. Att ha en poolvärmepump med låg ljudnivå är särskilt viktigt om poolvärmepumpen ska placeras nära ditt eller grannens sovrum.

En poolvärmepump med inverter har i regel högre COP-värde och är därför mer energieffektiv än en poolvärmepump utan inverterstyrning. Denna typ av poolvärmepump är även dyrare, men kan göra att din energibesparing ökar ytterligare.

Kan jag använda befintlig värmepump för att värma min pool?

Ja, men i vissa fall kan det vara billigare att installera en separat poolvärmepump. Om du har en bergvärmepump, jordvärmepump, sjövärmepump eller luft-vattenvärmepump kan du koppla den med en värmeväxlare för att värma poolen.

Men innan du bestämmer dig för att värma poolen med en befintlig värmepump bör du ta in offerter för att se vad en poolvärmepump skulle kosta dig istället. Då kan du se om en poolvärmepump skulle vara ett billigare alternativ eller om det lönar sig att använda din befintliga värmepump.

Genom att fylla i formuläret på denna sida får du offerter från upp till tre lokala leverantörer av poolvärmepumpar. Jämför sedan deras priser och lösningar.

Läs mer

Jämför priser på poolvärmepumpar

När du använder Värmepump.se får du kontakt med lokala värmepumpsleverantörer som hjälper dig välja och installera poolvärmepump.

Det är enkelt. Det enda du behöver göra är att svara på några snabba frågor i formuläret på denna sida.

Leverantörerna ger dig sina offerter. Sedan kan du jämföra deras priser. De vet att du jämför dem. Därför kommer de ge dig sina bästa erbjudanden.

Därefter väljer du helt enkelt den leverantör som du tycker är bäst lämpad för uppdraget.

Fyll i formuläret nu för att få dina offerter. Det tar inte längre tid än ett par minuter och det kostar dig ingenting.

Jämför priser nu