Bildcollage av ett garage med en värmepump och en glad bilmekaniker.
Använder du garaget för att förvara favoritbilen och andra föremål? Ta hand om dina ägodelar genom att hålla garaget varmt och torrt med en värmepump.

Välj rätt värmepump till garaget

Funderar du på att installera en värmepump i garaget? Det finns många anledningar till att göra just det. Men vilken värmepump ska du välja?

Värmepump.se är en gratis jämförelse- och offerttjänst. Fyll i formuläret för att få offerter på värmepumpar. Det tar inte längre tid än en minut och det är lika enkelt som att bre en smörgås.

Ett behagligare garage

Många tillbringar gärna tid i garaget. Kanske använder man verkstaden, mekar med bilen och låter timmarna gå.

Med en värmepump i garaget balanseras både temperaturen och luftfuktigheten. Det blir därför både bekvämare och roligare för dig att spendera tid där.

Ett vanligt val av värmepump till garaget är luft-luftvärmepumpen. En luftvärmepump i garaget ger energisnål uppvärmning och minskar luftfuktigheten effektivt.

Förhindrar fuktskador på bil och ägodelar

Om inte du själv tillbringar mycket tid i garaget så gör nog åtminstone din bil det. Under kalla och blöta årstider följer snö och vatten med dig och bilen in i garaget. Och när en varm bil parkeras i ett kallt garage uppstår kondens.

Förutom att skada bilen kan fukt i garaget bidra till både rost och svampbildning på andra föremål. Det är nämligen inte ovanligt att förvara andra saker än bilen i garaget. Och ju bättre inomhusklimat du har, desto fler saker lämpar sig för förvaring där. Med låg luftfuktighet kan garaget alltså användas som extra förvaringsutrymme. Samtidigt mår din bil bättre.

Avfuktare kan också få bukt med fuktnivån i garaget. Däremot fungerar avfuktare ofta bäst när garaget är varmt. En värmepump kan därför vara lämpligare eftersom den löser bägge problemen. Den fungerar nämligen som en avfuktare samtidig som den värmer upp garaget och drar ner på dina energikostnader.

Osäker på vilken värmepump du ska välja?

Fyll i formuläret så får du expertråd och vägledning av lokala, certifierade leverantörer om vilken värmepump som passar dig. Tjänsten är helt gratis och utan bindning.

Få specialerbjudanden på värmepumpar