Jämför värmepumpar snabbt och enkelt

Värmepump.se är en kostnadsfri offerttjänst som hjälper dig att hitta rätt värmepump anpassad din bostad.

Spara pengar på uppvärmning

En värmepump kan minska ditt energibehov med upp till 80 %.

Ett miljövänligt alternativ

Sveriges 600 000 värmepumpar har sparat energi motsvarande två kärnkraftverk.

Bättre inomhusklimat

Luftvärmepumpar har dokumenterat positiva effekter på inomhusklimatet.

Varför välja värmepump?

En värmepump använder värme från omgivningen för att värma upp ditt hem. Det är ett smart och miljövänligt alternativ som tar vara på energin som finns lagrad runt omkring oss. Bara på din tomt finns tillräckligt med energi lagrad för att hålla ditt hus varmt året om. Det kan spara in upp till 80% av dina energikostnader, samtidigt som det minskar utsläppet av växthusgaser.

Det är enkelt att inhämta erbjudanden

Få erbjudanden från flera leverantörer samtidigt

Jämför produkter och priser

Du slipper att leta fram lokala leverantörer

Du avgör vilket erbjudande som är bäst för dig

Du sparar tid och pengar

Det vanligaste alternativet är en luftvärmepump, eftersom den kan fungera tvärtom på sommaren som svalkande luftkonditionering. Även om det bara är några få plusgrader utomhus finns det tillräckligt med energi i luften för att en luftvärmepump ska kunna omvandla det till värme i ditt hus. Det finns också pumpar som tar vara på värmen som lagras i marken, berggrunden, grundvattnet eller på botten av hav och sjöar. Gemensamt för dessa värmepumparna är att de är dyrare att installera jämfört med luftvärmepumparna. Och de kräver ett vattenburet system i ditt hem.

Kan öka värdet på din bostad

En värmepump kan flytta upp ditt hus en eller flera klasser på energiskalan. Det sparar dig pengar i energikostnader och gör ditt hus mer värdefullt.

Ökad komfort i din bostad

De flesta värmepumpar som säljs idag är luftvärmepumpar. Dessa går också under namnet komfortvärmepumpar. De kan användas både för att värma ditt hus när det är kallt utomhus och kyla ned huset när det är varmt utomhus. Ett vattenburet värmesystem ger dig också en ökad komfort. Det håller en jämn och stabil temperatur, speciellt om du får värmen från golvet.

Fyll i vårt formulär och få expertråd om vilken värmepump som passar dig bäst.